Ring nu og få et tilbud
6376 6106

Gode råd

3 gode råd der gør det nemmere at pudse vinduer!

Kender du det med at vinduespudsningen altid står nederst på huskelisten over gøremål?

Du er absolut ikke alene om at være irriteret over at vinduerne trænger til en pudsning. I de fleste tilfælde er det irritationen over at man alligevel ikke kan få dem ordentligt rene og så føler man en spildtid. Men det er der råd for.
Med disse tre råd kan man næsten gøre vinduespudsningen til en lille videnskab i at finde den løsning der fungere bedst for én.

1. Valg af udstyr er måden at gøre det nemmere for dig selv.

Hvis udstyret er i orden bliver det nemmere og sjovere at gå til værks. Samtidig er godt udstyr også et skridt i den rigtige retning til at undgå striber efter pudsning.

2. Bland selv dit sæbevand.

Der er mange alternative råd til hvad man kan pudse vinduer med og i. Vores erfaring er at koldt vand, opvaskemiddel og en anelse salmiakspiritus er en god opskrift på flotte vinduer. Så er det udstyret og teknikken der vil være afgørende for om der kommer striber. Vand fra vandhanen har kalkindhold, derfor kan man med fordel, hvis man har en kondens tørretumbler bruge det overskydende vand fra den idet at det er 100 % kalkfrit. Hvis man er boligejer og har en tagrende der samler regnvandet i en beholder, er vandet derfra også ideelt. Det er kalken i vandet der er med til at trække streger.

3. Overlap banerne, hold tempo og tør efter i kanterne.

Der er forskel på om du pudser en indvendige side eller den udvendige. Den udvendige side vil oftest have mere snavs end den indvendige og kræver derfor mere vand. Så en god regel for at undgå at få striber er at vaske med meget vand udvendig og meget lidt vand indvendig, om du bruger en indvasker eller en blød svamp. temperaturer spiller også en rolle for hvordan resultat kan blive. Hvis der er høj solskin vil vandet fordampe hurtigere og dermed sætte spor, så der er det vigtigt at man får vasket og skrabet ret hurtigt. Vand løber nedad, start derfor med at skrabe oppefra og slut i et af de nederste hjørner, overlab banerne og skrab i et hurtigt tempo så vandet ikke når at fordampe. Tør altid efter med et tørt viskestykke, hele vejen rundt i kanterne.

Indbrudssikring

Antallet af indbrud i hjemmet er faldet gennem de seneste år, men stadigvæk er vi på et niveau, hvor det kan godt kan betale sig at øge sikkerheden for at få trygheden.

stats

Kilde: Danmarks Statistik: http://www.dst.dk/da/Statistik/nyt/NytHtml?cid=20879#

Der er flere områder hvor man kan optimere indbrudssikringen på sit hus. Vinduer og døre er husets svageste punkter, derfor er det også en god ide at sikre dem ekstra godt.

Vinduer og Døre

Vinduer i plast er blandt de sikreste vinduestyper, især pga. de fiberarmerede profiler.
Så på trods af at du får et billigere vindue, får du altså et mere indbrudssikret vinduer ved at vælge plast.

Glas med øget sikkerhed

  • Lamineret glas

Er glas der har til formål at forsinke gennemtrængning, produceres med plastfolier der gennem varme fastgøres på glasset. Ved brud vil fragmenterne hænge fast imellem lag af filmen, hvilket medfører en lav risiko for at påføre personskade eller ejendomsskade.

  • Hærdet glas

Hærdet glas har en væsentlig højere brudstyrke end klarglas, det bruges til vinduer der er placeret i udsatte områder hvor risikoen for brud er større end normalt.

Greb

Vælg paskvilgreb frem for anverferer. Med paskvilgreb får du flere lukkepunkter og så kan paskvilgreb leveres med lås.

Almindelige gode råd til at sikre huset

Sørg for at du ikke har haveredskaber eller lignende genstande der kan hjælpe tyven på vej.

Hvis man som tyv kan se gennem vinduet at der ligger værdifulde genstande fremme, er det næsten et udstillingsvindue, så sørg for at der ikke ligger tablets, smykker etc. fremme.

Hvis du skal være væk fra hjemmet i en længere periode er det en rigtig god ide ikke at annoncere det på de sociale medier. De sociale medier kan fungere som et fint katalog for indbrudstyve, især i feriesæsonerne.

Tilmeld dig eller opret et nabofællesskab. Det kan man bl.a. gøre via en lukket gruppe på Facebook, hvor man kan informere andre tilmeldte omkring ens ferie, uden at andre skal vide det.

Der kan også være en ide i at efterlade hjemmet en smule rodet. Hvis tyven tager et kig ind af vinduerne først og ser at der ligger tøj eller at der ikke er helt ryddelig, kan det give et indtryk af at der er nogen hjemme eller at der snart er nogen hjemme.

Sørg for at alle døre og vinduer er låst og sikret. Det gør det alligevel væsentligt sværere for indbrudstyven at komme ind, velvidende at han skal have værktøj frem for at bryde ind.

Vinduer er mere end vinduer

  • Det handler om lys og indeklima

Vinduer har en vigtig betydning for indeklimaet i dit hjem. Udover at være lysgivere har de rigtige vinduer også egenskaber der kan være med til at skabe et optimalt indeklima både i forhold til energikravene og til familiens sundhed.

Når du vælger nye vinduer, så hav i fokus at smalle profiler kan give dig mere lys i din bolig.