Ring nu og få et tilbud
6376 6106

Fagudtryk

Hvis man skal udskifte sine vinduer og døre og ikke er bekendt med de faglige termer i branchen, kan det nemt blive en uoverskuelig affære. Især når der dukker ord op som Eref, U-værdi og G-værdi op. Disse termer er indikatorer, for at du som forbruger har muligheden for at kvalitetssikre dit vindue og sikre at vinduets kvaliteter dækker dit behov.

U-værdi

(isoleringsevne)

Er vinduets evne til at holde varmen inde i huset. Det vil sige effektiviteten af vinduets isoleringsevne. Jo lavere U-værdi, jo bedre isoleringsevne.  

G-værdi

(Solfaktor)

Er en procentvis værdiangivelse af hvor meget solvarme der kommer igennem ruden på dit hus. Jo højere g-værdi din rude har, jo mere varme får du ind i dit hus. Altså kan du bruge g-værdien som en indikator for kvaliteten af dine vinduers varmetilførsel.

LT-værdien

(transmittans)

LT-værdien indikere hvor meget lys der kommer ind af vinduet i procent. Jo højere værdien er, jo mere lys kommer der ind.

Eref

(energitilskud)

Formålet med Eref værdien er at give en ide om vinduets energibalance. Hvis der er en negativ Eref værdi, betyder det at dit vinduer lukker mere varme ud, end det lukker ind. Altså at der er et varmetab. Eref værdien er lavet på et standardmål af et vindue, hvilket vil sige at værdien kan ændre sig ud fra vinduets mål, montagemetode, og placering i forhold til skygge, sol etc.

haengsling

fagudtryk